Lieneke Kamphuis is op eigen kosten naar Gambia geweest. Ze bezocht daar de dovenschool waaraan de SOV vorig jaar € 1800,- doneerde én een aantal medische posten.

We besluiten € 1500,- te doneren aan de medische post in Brufut in Gambia. Daarvan worden 2 doptone apparaten en veel hechtmateriaal aangeschaft.

In 2016 heeft de SOV eenmalige projecten ondersteund. Een van deze projecten was de school voor dove kinderen in Brikama Gambia. De Stichting Buganala is de hoofdsponsor van dit project en de vraag van deze stichting om een opleiding van 2 docenten te financieren hebben wij dan ook van harte ondersteund. 

De school bestaat uit 3 lokalen waar ‘s ochtends groep één, twee en drie les krijgen, en ‘s middags groep vier, vijf en zes. De groepen zijn op niveau ingedeeld en niet op leeftijd zodat er kinderen van zeer verschillende leeftijden bij elkaar in de klas zitten.

De ouders hoeven geen schoolgeld te betalen ( dat kunnen ze ook niet). De kinderen worden gehaald en gebracht en krijgen een maaltijd, vaak de enige maaltijd van de dag.