Stichting Zulu Aid

www.zuluaid.nl

In KwaZulu-Natal, Zuid-Afrika, bevindt zich het Hillcrest Aids Centre. Vanuit deze organisatie, een non-profit HIV en AIDS centrum, worden vrouwen en mannen die leven met HIV, verenigd in het economisch programma Woza Moya, ondersteund met training, productie en verkoop van prachtige kralenproducten.

De Stichting Zulu Aid werd opgericht in 2010 om de sieraden te verkopen en het verhaal van het Hillcrest Aids Centre in Nederland te vertellen. 

We doneren éénmalig €1500,- aan de stichting Zulu Aid (Hillcrest Aids Centre in Zuid Afrika) voor de aanschaf van zonnepanelen op het dak van het hospice/HIV en Aidskliniek, zodat de hele organisatie zelfvoorzienend wordt wat betreft de stroomvoorziening. 

Wij nodigen Zulu Aid uit in 2018 deel te nemen aan de Adventsmarkt. Zij verkopen kralenproducten die gemaakt zijn door vrouwen die leven met HIV en getraind worden door Hillcrest Aids Centre.


We doneren €600,- voor de aanschaf van materialen en kleding voor de imkers in opleiding.

Stichting ter Bevordering van de Bijenteelt in Noord-Uganda

Opgericht door Piet de Meester (van voorheen Imkerij Poppendamme), Theo Sinke (bekend van de Rabobank) en Ko Poppe (bekende Veerenaar); mensen die zich betrokken voelen bij de ongelijkheid in de wereld.