De SOV financierde de speeltoestellen (glijbaan, schommel en klimrek). De toestellen zijn zo gekozen dat ze bijdragen tot een gezonde fysieke ontwikkeling van de kleintjes.

In de crêche Gente Valente in Sobradinho worden dagelijks meer dan 120 kinderen opgevangen in de leeftijd variërend van drie maanden tot een jaar of tien, elf. Het is een combinatie van wat je bij ons een crêche, buitenschoolse opvang en instituut voor huiswerkgebeleiding zou noemen.

De crêche drijft vrijwel geheel op vrijwillig(st)ers die voortreffelijk werk doen. De ‘klanten’ kunnen zich slechts een minimale financiële bijdrage veroorloven. En de (gemeentelijke) overheid stelt wel eisen, maar draagt nauwelijks bij.

Sinds jaren ondersteunt onze stichting de crêche bij het aanpassen van de inrichting aan wettelijke en humanitaire eisen.

In februari 2011 stuurden we per email het volgende bericht naar de leiding van deze instelling:

“De penningmeester van de Stichting Ontwikkelingssamenwerking Veere zal vandaag proberen € 4.000,– over te maken op de rekeningcourant van de Fundacao Antonita Bandrés. Dit bedrag is bestemd voor het project “Aanleggen van een speeltuin met speeltoestellen” bij de crêche Gente Valente. Zodra het zeker is dat onze bank het geld heeft overgemaakt sturen we u een op datum gestelde verklaring (ter overlegging aan uw bank)”.

Marta Maria Souza Moreira, presidente van de stichting Fundacao Antoita Bandrés en tevens de leidster van de crêche Gente Valente die door deze stichting in stand wordt gehouden, antwoordde per omgaande:

“Jullie bericht bracht ons grote blijdschap. Dat jullie – ondanks de afstand – je met zoveel energie voor ons inzetten ontroert mij zeer, en steekt ook mij weer een hart onder de riem. Het brengt mooie herinneringen boven. De zekerheid dat wij niet alleen staan voor onze taak. Het moedigt ons aan ieder kind dat hier dagelijks  bij ons aanklopt te voorzien van wat het nodig heeft: onderdak, eten, basiszorg en boven alles veel LIEFDE. Nogmaals onze dank, onze genegenheid en onze gebeden voor allen die met de Stichting Ontwikkelingssamenwerking Veere verbonden zijn. Morgen zullen we speciaal voor jullie allen bidden. Ons huis ziet er prachtig uit en de kinderen zien er reikhalzend naar uit de speeltuin – die naar ik verwacht nu spoedig klaar zal zijn – in gebruik te nemen.

Een hartelijke omhelzing van Marta en de hele familie (van medewerksters) van Gente Valente.”

[nggallery id=9]