Onderzoeksruimte moeder en kind

Het Health Centre Ussongo wordt bestuurd door katholieke zusters in het bisdom Tabora in het district Igunga in Centraal Tanzania.

De zorg die verleend wordt bestaat uit poliklinische zorg en patiënten die voor opname komen. Het Centre heeft 41 bedden in totaal waarvan 22 bedden voor algemene hulp en 19 bedden voor de afdeling verloskunde.

Gewoonlijk moeten de patiënten voor hun behandeling betalen, maar vanwege de slechte economische omstandigheden, die ook weer te maken hebben met klimatologische factoren, zijn velen daartoe niet in de gelegenheid.

Het Health Centre staat goed aangeschreven vanwege de behandeling van epilepsie-patiënten en er komen zelfs patiënten van buiten het district Igunga die door hun families verstoten zijn.

Het Health Centre is mede daarom afhankelijk van individuele donaties om behandelingen en medicijnen te bekostigen voor de patiënten die zelf niets kunnen betalen.

2001: microscoop en een slijmafzuigapparaat.
2002: sterilisatie-apparaat, een koelkast, de opleiding voor een       laboratoium  medewerker en 250 meter beddenzeil.
2003 en 2004: 25 ziekenhuisbedden.
2005: bijdrage voor de aanschaf van een ambulance (Toyota landcruiser).
Bijdrage voor de bouw van een voorlichtingsruimte voor moeder en kind en  onderzoeksruimte voor aidspatiënten.
2006 en 2007: bijdrage voor de bouw van een administratiekantoor bestaande uit een laboratorium, recreatieruimte, spreekkamer voor de hoofdzuster en de arts en een ruimte voor de financiële medewerker.
2008 en 2009: inrichting voor de voorlichtings- en administratie-afdeling.

[nggallery id=6]