Ons project in Oeganda betreft een meisjesschool in het Kibaale District in het stadje Kagadi. URDT staat voor Uganda Rural Development and Training programme’s).
Wat is het doel van de school?
De meisjesschool is opgericht in het jaar 2000 met als doel getalenteerde en gemotiveerde meisjes uit arme plattelandsgezinnen en hun ouders onderwijs aan te bieden dat leidt tot gezondheid, welvaart, geluk en vrijheid.

Wat is er bijzonder aan de school?
De URDT Girls School is uniek in haar twee-generaties benadering, waarbij niet alleen de toekomstige generatie wordt geschoold maar ook de huidige (de ouders). Hiervoor worden speciale ouderworkshops gegeven op de school.  In de vakanties voeren ouders en leerlingen samen projecten uit, waarbij de meisjes het geleerde op school aan hun thuis overdragen. Daarbij kunt u denken aan werkzaamheden in de tuin zoals wieden, het planten van verschillende gewassen, het verzorgen van de dieren (o.a. varkentjes). Daarnaast hebben zij geleerd om de hygiëne in acht te nemen, te handwerken en te schilderen. Door dit samen te doen leren ze van elkaar.
Hoe is de structuur van de school?
De lagere school heeft zeven klassen en wordt afgesloten met een nationaal examen. De middelbare school heeft een vierjarige opleiding met een vervolg van twee jaar op atheneumniveau en wordt afgesloten met een nationaal examen.
Extra onderwijs
Als deze studenten inzet en leiderschap tonen kunnen zij in het gezin en de gemeenschap worden ingezet om de levenssituatie in het dorp te verbeteren. Van de leerlingen en hun ouders wordt verwacht dat ze de verkregen kennis gebruiken om hun thuissituatie en dorpssituatie te verbeteren.  De school biedt daarvoor extra onderwijs aan, gericht op het dagelijks leven op het platteland. Denk bijvoorbeeld aan landbouw, basis gezondheidszorg en aidspreventie, budgetteren, sparen en beslissingen nemen.
De school viert dit jaar het tienjarig bestaan.
Waarmee kunnen wij helpen?
De Oegandese overheid heeft niet genoeg geld om passend onderwijs te bieden.
 Onze stichting heeft vorig jaar een donatie gedaan voor materialen  en apparatuur voor het wis- en scheikundelokaal. In 2008 hebben we geholpen om een bibliotheek in te richten met tafels, stoelen en natuurlijk de benodigde boeken.
Op dit moment is er een probleem dat van twee schoolgebouwen de daken lekken en dat er ander onderhoudswerk wacht op reparatie. Er gaan acht Nederlandse vrijwilligers van de Elimu Foundation naar de school om samen met de (technische) studenten deze  onderhoudswerkzaamheden structureel te verrichten. 
Wij ontvingen van de meisjesschool het volgende verzoek: Willen jullie ons helpen om materialen, gereedschappen en kranen aan te schaffen, want door de hevige regenbuien lekken er verschillende daken en moeten er nodig diverse reparaties worden gedaan. De slechte dakconstructies en afvoerpijpen geven veel wateroverlast. Maar voor de aanschaf van materiaal zoals zink, hout, schroeven, pvc afvoergoten en gereedschap is toch geld nodig. Ook willen we graag tanks voor opvang van het regenwater, zodat dit gebruikt kan worden voor het wassen van kleding, maar ook als drinkwater.
Onze stichting heeft besloten om een bedrag naar hen over te maken.